На тържествена церемония в Регионална библиотека Захарий Княжески“  днес бяха

...
На тържествена церемония в Регионална библиотека Захарий Княжески“  днес бяха
Коментари Харесай

Отличиха съвременните будители на Стара Загора

На тържествена гала в Регионална библиотека „ Захарий Княжески “  през днешния ден бяха връчени премиите „ Анастасия Тошева “ и „ Млад преподавател “ на Община Стара Загора, и „ Будител на Стара Загора “ на Съюза на учените.

На церемонията участваха Иванка Сотирова, зам.-кмет на Община Стара Загора, доцент Васил Хаджиилиев, ръководител на Съюза на учените Стара Загора, доцент доктор Добри Ярков, ректор на Тракийския университет, преподаватели от старозагорски учебни заведения, учени.

Гостите бяха поздравени с осъществявания на саксофон от Добромир Добрев, възпитаник от НУМСИ „ Христина Морфова “. Последва и химна на будителите, който изправи на крайници присъстващите в залата.

Своето обръщение към старозагорските будители насочи Здравка Евтимова, българска писателка, притежател на премията „ Христо Г. Данов “ за 2020 година за повсеместен принос в развиването на българската книжовна просвета.

„ Във Вашите лица аз виждам това, за което съм си мечтала-хора, които знаят, че животът им има стойност. Вие създавате хора, които ще популяризират Стара Загора, България и Европа. Будителят е основател на честност, на горделивост, че си израсъл под българското слънце. Всеки един от Вас прави по този начин, че освен на думи, а с делата си основава духовния строй на млада България. Стара Загора може и го е правила “, сподели Евтимова.

Наградите на отличените връчи Иванка Сотирова. „ Всички Вие сте с изправени гордо чела, тъй като за Вас специалността е предопределение. Вие възпитавате и отстоявате духовността на Стара Загора. Нека в днешните комплицирани времена всеки от Вас да запази положителното и да го носи в себе си “, пожела зам.-кметът.

С самостоятелната премия „ Анастасия Тошева “ за важен принос в образованието бяха отличени трима дейци на образованието: проф. доктор Петър Динев Петров, дълготраен преподавател  и декан в миналия мандат на Педагогически факултет при Тракийски университет, работил за одобряване на просветителните обичаи и продължение делото на Анастасия Тошев, Павлин Здравков Пеев, старши преподавател по информатика и осведомителни технологии в ППМГ „ Гео Милев “, член на Национална комисия за олимпиади и надпревари по информатика,  началник на школа по информатика в ЦПЛР и Красимир Петров Къшев, учител в НУМСИ „ Христина Морфова “, наставник, подстрекател и изпълнител на значими театрални планове с присъединяване на възпитаници, с принос към сполучлива професионална реализация на ученици на учебното заведение.

Бе връчена и една групова премия на Динка Тодорова, Живка Недялкова, Ивелина Глинджурска и Радостина Кръстева – учители по информатика и осведомителни технологии в ГПЧЕ „ Ромен Ролан “ за извоювани планове и присъединяване в Национални стратегии – план „ Шанс за работа “, 2 плана по Национална стратегия „ Информационни и компютърни технологии “, план „ Четири лапи “ и други

С плакет „ Млад преподавател “ бяха наградени: Евгени Черепов, преподавател по Български език и литература в ГПЧЕ „ Ромен Ролан “, Дамян Дончев Димитров, преподавател по професионална подготовка в НПГВМ „ Иван Павлов “ и Асен Йорданов Анастасов, преподавател по професионална подготовка в НПГВМ „ Иван Павлов “ за използване на изобретателни и новаторски способи при преподаването.

Доц. Д-р Васил Хаджиилиев разгласи и определените за „ Будител на Стара Загора “. Носители на влиятелната премия са проф. Минко Балкански, заслужен човек, професор, донор, основател на фондация „ Миню Балкански “ за образование на млади гении и доцент доктор Ани Златева, учител по методика на изобразителното изкуство в Педагогически факултет и основен секретар на Тракийски университет Стара Загора.

 

 

 

Росица Въльовска

Община Стара Загора

 
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР